Webshop » Recepten » Patisserie » Makaron mix

Makaron mix

MACARONMIX
Hip, trendy en populair : zo zou je de macaron vandaag kunnen noemen. Dit eeuwenoude, zoete en luchtige eiwitschuimkoekje met crème-, ganache- of fruitvulling, befaamd in Parijs, verovert met al zijn kleuren en smaaksensaties nu ook de rest van de wereld.
De bereiding ervan lijkt eenvoudig, maar is het niet. Tot op de dag van vandaag is het maken van macarons vakwerk. De basis van de macaron vormt een mengsel van amandel en poedersuiker. het mengsel (broyage ) is bijzonder fijn : hoe fijner de broyage, hoe beter de macaron.
Met MACARONMIX maakt u voortaan - in een handomdraai - uitstekende macarons, in alle kleuren van de regenboog.
MACARONS : Macaronmix : 600g / Water : 200g
Voor de gekleurde macarons, de hoeveelheid water verminderen met de hoeveelheid kleurstof ( op waterbasis )
Voor chocolademacarons : 15g cacaopoeder en 30g gesmolten chocolade toevoegen.
De ingrediënten gedurende 5 minuten mengen in tweede versnelling met de vlindergarde.
Ongeveer 120 doppen van 10g beslag op een siliconenmatje spuiten. Dit ongeveer een uur laten drogen. Vervolgens afbakken gedurende 25 minuten in een gewone oven op 150°C of in een geventileerde oven op 140°C met dampsleutel open. ( een ovenwant tussen de deur steken )
VULLING : Macaronmix : 100g / Water : 20g / Gel amaretto : 6g / Boter (kamertemperatuur) 100g
De macaronmix, het water en de gel amaretto gedurende 2 minuten in eerste versnelling mengen. Dan de boter toevoegen en verder kloppen in tweede versnelling gedurende 5 minuten. Deze vulling tussen twee macarons spuiten.
Succes !!!
Webshop gemaakt met EasyWebshop