Webshop » Recepten » Divers » Pizzabloem

Pizzabloem

Benodigdheden :
200g pizza-bloem / 100 cl water / 18 g verse gist / 2 soeplepels olijfolie / 1 koffielepel zout en een snuifje suiker.
Strooi de bloem uit op je werkblad en maak een kuiltje. Meng de olijfolie en de suiker erdoor. Los de verse gist op in het water. Giet het gistmengsel bij de bloem. Strooi het zout rond de bloem.

Kneed het mengsel met de hand tot een homogeen en glad deeg. Rol het deeg tot een bol. Dek het deeg af met een schone keukenhanddoek en laat minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats.

Of maak je deeg zelfs al de avond van tevoren. Bewaar het dan in vershoudfolie in de koelkast. Het geheim van een lekkere pizza is la levitazione: laat het deeg een nacht rijzen en je pizza wordt extra luchtig en krokant.

Net voor het bakken rol je het deeg uit. Gebruik nog wat extra bloem om te vermijden dat je deeg gaat plakken op je werkblad. Een deegroller werkt gemakkelijker, maar een echte pizzaiolo doet alles met de hand.

Werk af:
Begin met het deeg plat te duwen. Keer het eens om en kneed nu tot de ideale dikte. Gebruik je vingertoppen en begin in het midden. Werk naar de randen toe en draai de pizza intussen rond. Zo krijg je een dunne, ronde pizzabodem.

Webshop gemaakt met EasyWebshop